زود پز بهترین ظرف برای پخت غذا
مدير گروه بهداشت حرفه اي مرکز بهداشت استان گفت: زودپزها بدليل کوتاهي مدت زمان پخت غذا و کاهش مدت زمان قرار گرفتن در معرض حرارت بهترين ظروف براي پخت غذا محسوب مي شوند .
به گزارش روابط عمومي – مهندس عبدالرزاق پاکزاد گفت: در گذشته بسياري از افراد به دليل اينکه ظرف مسي رسانايي حرارتي بالايي دارد از آن براي جوشاندن آب براي تهيه انواع غذا ها استفاده ميکردند و برخي با اعتقاد بر اينکه استفاده از ظروف مسي باعث افزايش مس موجود در بدن مي شود آن را به کار مي بردند .
وي افزود : همچنين در گذشته رسم بوده که ملاقه يا کفگير آهني در ظرف غذاي در حال جوشيدن قرار ميدادند تا مس موجود در ظرف غذا را بيشتر جذب غذا کرده و بدن هر دو عنصر را دريافت کنند.
وي خاطر نشان کرد:مس يکي از فلزات حلال و نسبت به حرارت و مواد اسيدي حساس است و مي تواند با مواد غذايي واکنش ايجاد کند .
وي ادامه داد: براي جلوگيري از فعل و انفعالات شيميايي مس با مواد غذايي ،داخل ظرف هاي مسي را با لايه ايي از قلع يا فولاد زنگ نزن مي پوشانند.
مدير گروه بهداشت حرفه اي مرکز بهداشت استان تصريح کرد : اگر ظروف مسي به شکل مناسبي قلع اندود نشده باشند و يا از مواد حاوي سرب براي قلع اندود شدن استفاده شده باشد، اين عنصر مي تواند پس از ورود به غذا در دراز مدت سبب بروز مسموميت شود .
وي گفت: اين ظروف در برابر حرارت و اسيد کاملا ناپايدارند و در حرارت بالا و در مقابل مواد غذايي اسيدي لايه سفيد قلعي انها از بين ميرود و رنگ مس آشکار مي شود.
وي اذعان داشت : در صورتي که ظروف مسي قلع اندود نشده باشد و يا لايه قلعي آن از بين رفته باشد باعث ورود يون مس به غذا در طولاني مدت و ايجاد تاثيرات نامطلوب بر اندام داخلي بدن و ذخيره شدن تدريجي آن در کبد به مرور زمان سبب از کار افتادن اين عضو مي شود.
مهندس پاکزاد همچنين گفت: ظروف چدني نيز داراي عمر بسيار بالا هستند و براي پخت طولاني مدت مناسبند اما بايد بعد از پخت، مواد غذايي از آن خارج شوند تا اکسيد نشود.
وي ادامه داد : بايد مواظب خريد ظروف چدني در بازار به دليل وجود تقلب در توليد بود و بايستي از برند هاي معروف که نشان استاندارد داشته باشند خريداري نمود.
وي در خصوص ظروف تفلون نيز افزود: ظروف تفلون هرچه گرم تر شوند احتمال آزاد شدن بخارات سمي از آنها بيشتر است.
وي همچنين تاکيد کرد: اين ظروف هرچه نو تر باشد با قرار گرفتن ظرف خالي در معرض حرارت زياد، تاثيرات سوء آن بيشتر است.
وي گفت: با توجه به فلزات بکار رفته در اين ظروف، درصورت خراشيده شدن لايه تفلون از بازسازي آن خودداري کنيد و بهتر است پس از ايجاد خراش در لايه تفلون از اين ظروف استفاده نشود.
وي در پايان توصيه کرد : زود پز به دليل افزايش حرارت و کاهش زمان پخت و حفظ آب درون مواد غذايي بهترين وسيله اي است که براي پخت غذا مي توان از آن استفاده کرد. سرويس قابلمه