دانستنی هایی درباره انواع قابلمه
سرويس قابلمه - چون خودم چند وقت پيش ميخواستم قابلمه بخرم خيلي سر در گم شده بودم و بعد کلي تحقيقات بالاخره يه چيزايي در مورد انواع قابلمه دستگيرم شد حالا ميخوام همه رو بطور خلاصه اينجا بذارم تا به شما هم تو تصميم گيري کمک کنه قابلمه تفلونمزايا:نچسب بودن -تحمل شوک حرارتي- پخش يکنواخت حرارت - قيمت اقتصاديمعايب: اضافه کردن مواد مضر به غذا - طول عمر پايينقابلمه چدنمزايا: نچسب بودن - قيمت اقتصادي -پخش يکنواخت حرارت- تحمل شوک حرارتي - مصرف کم روغنمعايب: اضافه کردن مواد مضر به غذا (در صورت خراشيدگي)- طول عمر پايينقابلمه پيرکسمزايا: سالم و بهداشتي - قيمت اقتصاديمعايب: چسبندگي - عدم تحمل شوک حرارتي - عدم تحمل دماي بالا - طول عمر پايينقابلمه مسيمزايا: سالم - تحمل شوک حرارتي - طول عمر بالامعايب: چسبندگي - نياز به قلع اندود کردن (هر چند وقت يکبار) - قيمت بالاقابلمه لعابيمزايا: نچسب بودن - قيمت اقتصادي - تحمل شوک حرارتيمعايب: اضافه کردن مواد مضر به غذا (در صورت خراشيدگي) - طول عمر پايينقابلمه استيلمزايا: تحمل شوک حرارتي - سالم و بهداشتي - طول عمر بالامعايب: چسبندگي - قيمت بالاقابلمه آلمينيوميمزايا:قيمت اقتصادي - تحمل شوک حرارتيمعايب: اضافه کردن مواد سمي به غذا - طول عمر پايين - چسبندگيقابلمه سراميکمزايا: سالم و بهداشتي - نچسب بودن - تحمل دماي بالا - پخش يکنواخت حرارتمعايب: قيمت بالا - عدم تحمل شوک حرارتي - طول عمر پايينقابلمه سفاليمزايا: سالم _ پخش يکنواخت حرارت - قيمت اقتصاديمعايب: عدم تحمل شوک حرارتي - طول عمر پايين - عدم تحمل حرارت بالا
ظروف آشپزخانه و سلامت
*براي شستشوي اين ظروف حتما از ابر استفاده کنيد و با سيم ظرفشويي به جان قابلمههاي تفلوني خود نيفتيد. *در ضمن بهتر است از پودرهاي شوينده استفاده نکنيد و به استفاده از مايع ظرفشويي بسنده کنيد. *قاشق فلزي را هم به ته ظرف تفلوني نکشيد و براي اين کار از قاشقهاي تفلون يا چوبي استفاده کنيد. اين طوري ميتوانيد مطمئن باشيد که در ميان لقمههاي غذايتان تکههاي تفلون وجود ندارد.*نکته مهم در مورد ظروف تفلون اين است که هرگز براي صرفهجويي و کمک به اقتصاد خانواده، به بازسازي ظروف تفلون خود فکر نکنيد و به دنبال راههاي ديگري باشيد، چون وزارت بهداشت با توجه به مورد تاييد نبودن واحدهاي بازسازي تفلون و نوع تفلون مصرفي در اين موارد، فعاليت اينگونه واحدها را غيرمجاز اعلام کرده است.در مورد ظروف تفلون توجه به اين نکته ضروري است: تنها ظروفي که در کارخانههايي با مجوز پروانه ساخت از وزارت بهداشت توليد ميشوند، استاندارد و بهداشتي هستند. اثرات ظروف آلومينيومي و مسي بر کيفيت غذابعضي از موادي که در تهيه ظروف مواد غذايي به کار برده شده اند مي توانند در حين پخت و پز وارد غذا شوند و اثراتي را به دنبال داشته باشند. در اينجا انواع ظروف مواد غذايي و تاثير آنها در پخت و پز مواد غذايي را برايتان مي گوييم. 1- ظروف آلومينيومي :ظروف آلومينيومي سبک هستند و به خوبي گرما را انتقال مي دهند. بيشتر از نيمي از ظروف پخت و پز که امروزه به کار برده مي شوند، آلومينيومي هستند. بعضي شواهد حاکي از آن است که آلومينيوم در درازمدت باعث بيماري الزايمر مي شود که البته اين رابطه هنوز کاملا به اثبات نرسيده است. بعضي نظريه ها نيز مطرح است که جوش آوردن آب در کتري هاي آلومينيومي مي تواند باعث بروز بيماري هايي همچون زخم معده , کوليت، خشکي دهان و يبوست و تغيير رنگ زبان شود. افرادي که هرروز از ظروف آلومينيومي پوشش داده نشده براي پخت و پز و نگهداري مواد غذايي استفاده مي کنند، تقريبا 5/3 ميلي گرم آلومينيوم در روز وارد بدن خود مي کنند. هر چه غذا بيشتر در اين ظروف پخته يا نگهداري شود، مقدار آلومينيوم وارد شده به آن بيشترمي شود. البته سازمان بهداشت جهاني تخمين زده است که بزرگسالان مي توانند بيشتر از 50 ميلي گرم آلومينيوم را در روز بدون هيچ ضرري دريافت کنند. زيرا بسياري از داروهاي معمول حاوي آلومينيوم هستند، مثلا يک عدد قرص آنتي اسيد حاوي 50 ميلي گرم و يک قرص آسپيرين حاوي 20-10 ميلي گرم آلومينيوم است. سبزيجات برگي شکل و غذاهاي اسيدي يا نمکي همچون گوجه فرنگي، مرکبات و ريواس اگر در ظروف آلومينيومي قرار داده شوند