میرزا حسنبن محمدباقر اصفهانی، ملقب به صفی علی نعمتاللهی، در سوم شعبان 1251 ق، در اصفهان به دنیا آمد و بعد از چند سال به تهران كوچ و در محل فعلی خانقاه اقامت و از همان زمان آنجا را به خانقاه تبدیل كرد.
در حال حاضر خانقاه از سه بخش تشكیل شده: دو تالار برای مجالس آقایان و خانمها در طرفین و مقبره، كه از تالارها در مجالس مذهبی و ترحیم استفاده میشود و مقبره نیز زیارتگاه مریدان است.
اصل ساختمان به جز مرمتهایی كه در قسمتهای لازم انجام گرفته، تغییری نكرده است، اما بعد از مرگ صفیعلیشاه، تزیینات داخلی بسیار زیبایی انجام شد. حدود یك متر پایین دیوارهای مقبره به طرز زیبایی كاشی كاری شده كه متشكل از طبیعت، حیوانات و چهرههای افرادی چون حافظ، سعدی و دیگر نامداران است. در بالای تصاویر نیز اشعار صفیعلیشاه نوشته شده است. در قسمت بالای كاشیكاری، آینه كاری زیبایی انجام گرفته و همهجا با كلمات <یا علی> و تصویرهایی از این حضرت پوشیده شده و سازهای مخصوص مراسم، صندلیهای مفروش و منبر چوبی بزرگی در انتهای آن قرار گرفته است. در سمت راست در ورودی مقبره كشكول طلایی بزرگی به چشم میخورد كه اشعار صفی علیشاه روی آن نوشته شده است.