درباره ظروف تفلون

اگرچه ظروف تفلون يا نچسب، طرفداران زيادي دارد ولي در مورد مضرات و تاثيرات نامطلوب آن هم صحبت هاي زيادي مي شود. آيا از ظروف تفلون براي پخت و پز غذا، استفاده کنيم يا خير؟
ظروف تفلون: تفلون در واقع نوعي پوشش نچسب و عايق الکتريسيته است که هم مقاومت حرارتي بالا و هم مقاومت شيميايي خوبي در مقابل اسيدها و بازها دارد.
تفلون ها در ميان پوشش هاي نچسب ديگر از بالاترين ضريب نچسبي برخوردارند. با اين حال برخي کارشناسان هشدار مي دهند که در تهيه برخي ظروف تفلون از کادميم استفاده مي شود که از فلزات سنگين بوده و اين ماده به مرور وارد غذا مي شود و باعث بروز سرطان، کوتاهي قد و ضايعات پوستي مي گردد. همچنين در سنتز هموگلوبين دخالت مي کند و منجر به کم خوني مي شود.
از طرفي مطالعات و تجربيات زيادي در زمينه آسيب حيوانات و خصوصا پرندگان در اثر استنشاق بخارات حاصل از گرم شدن تفلون وجود دارد.
از جمله در تحقيقي که در آمريکا انجام شده، نشان داده شده است که وقتي دماي ظروف تفلون، از حد معيني بالا تر برود، در اثر تجزيه لايه پوشاننده آن، حدود ?? نوع ذره بخار سمي آزاد مي شود. در تحقيقات انجام گرفته، مشخص شده که يکي از مواد سرطان زاي موجود در ظروف تفلون، در موش نوعي سرطان شامل سرطان کبد، پانکراس، سينه و بيضه ايجاد مي کند.
برهمين اساس مي توان احتمال داد که استفاده درازمدت از اين ظروف و مواجهه زياد با اين ماده در انسان نيز چنين اثرات سوئي داشته باشد.
هرچه ظروف با پوشش تفلون، گرم تر شود، احتمال آزاد شدن بخارات سمي از آنها بيشتر است. از سوي ديگر تحقيقات علمي ثابت کرده است که هرچه سن ظروف، کمتر، يا به عبارتي ظرف، نوتر باشد، در صورتي که حرارت زيادي به ظرف خالي داده شود، تاثيرات سوء آن بيشتر است. نکته مهم ديگر اين است که بايد از بازسازي ظروف تفلون، جدا خودداري کرد، چون نوع ماده مصرفي و نحوه کار مورد تاييد وزارت بهداشت نيست.
براي شستشوي اين گونه ظروف از ابر و فقط مايع ظرفشويي استفاده کنيد و هرگز براي صرفه جويي و کمک به اقتصاد خانواده به بازسازي ظروف تفلون فکر نکنيد چرا که وزارت بهداشت با توجه به مورد تاييد نبودن واحدهاي بازسازي تفلون و نوع تفلون مصرفي فعاليت اين گونه واحدها را غيرمجاز اعلام کرده است.
فراموش نکنيد اگرچه پوشش اين ظروف با خراشيدن يا سائيدن کنده مي شود، ولي سازمان غذا و دارو تائيد کرده که اين ذرات بدون تغيير از بدن عبور مي کنند و دفع مي شوند و خطري براي سلامتي ندارند.
ظروف نچسب تنها وقتي مضر مي شوند که تا دماي بالاتر از ??? درجه سانتيگراد يا ??? درجه فارنهايت حرارت داده شوند. اين حالت زماني رخ مي دهد که يک ماهيتابه خالي روي شعله گذاشته شده است. در اين حالت لايه نچسب دودي آزاد مي کند که سمي و آزاردهنده است. البته از دودي که در روغن هاي معمولي روي حرارت ايجاد مي کنند کمتر سمي است. ظروف چيني

خدمات و محصولات صنعتی

 الکتروپمپ